Van onze media: Anas al-Shagri

Anas al-Shagri Ali werd geboren in 1988 in het dorp Baida de buurt van de stad Banias. Universiteitsstudent in het derde jaar aan de Faculteit Economie in Oktober-Universiteit van Lattakia . Hij was actief tijdens volksprotesten als leider van de vreedzame demonstraties.

Anas al-Shagri is een van de meest populaire mensen in Banias, waar hij een belangrijke rol speelde sinds het uitbreken van de betogingen die de vrijheid en omverwerping het regime in Banias eisen, dat de tweede Syrische stad is die opkwam tegen het regime, na het opstandige Deraa ..

Anas had een belangrijke rol, vooral in de media, als een van de eerste Syrische activisten binnen Syrië, die de staatsmedia publiekelijk uitdaagden. Ook bekend is dat de demonstraties in de stad Banias een van eerste demonstraties waren, die live uitgezonden werden.

De activist Anas al-Shagri werd opgepakt op 14/05/2011 na de bestorming van het leger, de Shabiha-milities en de veiligheidsdiensten op Banias. De pro-Assad zender ‘al-Dunia’ verklaarde dat het doel van de bestorming de aanhouding van de activist Anas was, die ervan beschuldigd werd een islamitisch emiraat op te richten, met hem als de Minister van Binnenlandse Zaken ervan.

De onduidelijkheid omsingeld al-Shagri’s lot, het is onzeker of hij nog levend is, of dat hij gemarteld wordt in een van de veiligheidscentra.

Van een ding zijn we zeker; zijn naam, en de naam van de stad Banias zullen in het geheugen van de Syrische revolutie met gouden letters geschreven worden, al zullen de woorden ons tekort schieten om hen te beschrijven.

اترك تعليقًا

إملأ الحقول أدناه بالمعلومات المناسبة أو إضغط على إحدى الأيقونات لتسجيل الدخول:

شعار ووردبريس.كوم

أنت تعلق بإستخدام حساب WordPress.com. تسجيل خروج   /  تغيير )

Facebook photo

أنت تعلق بإستخدام حساب Facebook. تسجيل خروج   /  تغيير )

Connecting to %s